On-line teambuilding 4 tips voor een geslaagde onlin event
On-line teambuilding

Online teambuilding of niet? 4 tips voor een geslaagd on-line event.

Zoom, google meets, skype ze zijn niet meer weg te denken uit de huidige manier van samen werken. We geloven bij Ritmus dat deze manier van werken ook na de Corona crisis zal blijven bestaan. Het is namelijk veel kostenefficiënter en je bereikt er exact hetzelfde resultaat mee……. Hmmm exact hetzelfde? Neen, toch niet helemaal. Volgens ons is on-line werken een leuke toevoeging om relaties te behouden. Maar echt vertrouwen creëer je enkel door effectief samen te komen.

Doe je het toch on-line dan ben je vast iets met onderstaande tips.

  1. Zet je webcam aan! Niets zo vervelend als op een zwart blokje te zitten kijken en luisteren. Ook bij on-line seminaries of congressen met meerdere personen zet je best je webcam aan. De spreker die bezig is vind het sowieso aangenamer te zien tegen wie hij praat.
  2. Houd het interactief. Organiseer je zelf een seminar of spreek je er op? Geef mensen dan iets te doen en zet ze op weg met jouw verhaal. Interactie is key bij een geslaagd on-line event
  3. Stimuleer mensen om richting een break out room te gaan om een bepaald thema uit te werken.
  4. Houd een pauze in je informatiestroom. Als je op het einde van je webinar of seminarie vraagt aan mensen hoeveel er is blijven plakken van alle informatie die gegeven werd zal je merken dat dit bitter weinig is. Dit komt omdat deze events vaak te lang en veel zijn. We overladen mensen met informatie.

Als laatste! Boek ons natuurlijk haha, wij verzorgen met ritmus on-line intermezzo’s die leuk en doenbaar zijn voor iedereen. Ze luisteren alles even op en geven een leuke afwisseling voor de deelnemers.

Over de schrijver
Reactie plaatsen