5 tips voor een geslaagde teambuilding

Veel leesplezier!

5 tips voor een geslaagde teambuilding

Wil je jouw teambuilding doen knallen? Wel volg dan zeker deze 5 tips, ze helpen je om je teambuilding op de rails te krijgen. 

Tip1: betrek je medewerkers

Niets zo vervelend als op restaurant gaan en niet mogen bepalen wat je graag wil eten. Bij een teambuilding is dat net zo. Start een werkgroep en laat je medewerkers zelf met de ideeën op de proppen komen. Plan dit duidelijk in de werkagenda's en maak een planning tot beslissen op. Zo krijg je iedereen mee op de kar.

Tip2: Hou het praatje kort

Heel wat bazen horen zichzelf heel graag praten (sorry voor de bazen die dit lezen). Ze hebben het idee dat de teamdag bedoelt is om cijfers, bedrijfsveranderingen, en structurele informatie te geven. Je kan een praatje doen, maar houd dit kort en beknopt. Je teambuilding draait immers om de mensen die voor je werken. Verwerk belangrijke informatie in vergaderingen of seminaries.

Tip3: Competitie of niet? 

Heel wat teambuildings zijn gericht op competitie. Op zich is daar helemaal niet mis mee, maar er zijn mensen die daar helemaal op dicht klappen. Probeer daarom een niet competitieve activiteit in je teamdag te verwerken.

Wil je het vuur er toch in houden? Zorg dat dat er duidelijke winnaars en verliezers zijn. Niets is zo vervelend als een winnaar die zich niet 100% gewonnen voelt of een verliezer die zich niet 100% verloren voelt. Onderzoek wees uit dat het "iedereen is een winnaar" principe niet werkt.

Tip4: koppel doelstellingen aan je teambuilding

Je bent een bedrijf, het is dus wenselijk dat je een return verwacht. Dit mag je ook bij je teambuilding verwachten. Wil je meer te weten komen over de doelstellingen bij een teambuilding? We schreven er een volledig artikel over.

Tip5: Workload 

Het heeft geen zin om mensen een teambuilding te verplichten in het heetste van de strijd. Zorg ervoor dat het werk georganiseerd is en er door de teamdag geen bergen hiervan op hun bureau liggen te wachten. Dit wekt alleen maar frustratie en ongenoegen op. Kies dus een periode in je bedrijf dat het iets rustiger is. Zorg dat alle deadlines zijn afgewerkt en plan dit genoeg op voorhand.

We sluiten ons artikel af met een cheesy quote:

Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen ga samen